Kamis, 06 Juni 2013

[TUT] Cara Mendownload Video Di Youtube Tanpa Guna Applikasi

 

Assalamualaikum, Pagi ni MK nak ajar korang download video dari youtube tanpa menggunakan applikasi seperti youtube downloader or tubemate..Ni cara alternatif..

 

Cara-cara :

  • Bukak youtube dengan menggunakan INTERNET BROWSER korang, then pilih video yang korang nak.
  • Lepas tu, korang edit address bar korang,.. Tukar Http://m.youtube.com/……. ke Http://ssyoutube.com/….. Then tekan go..

SC20130606-110937SC20130607-042133

  • Bila korang dah masuk kat web page tu, korang tunggu sampai dia habis load..
  • Then korang pilih lah format ape yang korang nk, Dan lepas tu korang tekan kat format yang korang nak tu.. DONE  Hot

 

SC20130606-111853SC20130606-111832

Share this article now on :

Poskan Komentar

Silahkan coment yang rapih tidak menerima spam ya :-p